Vi bygger 50 nya bostäder i centrala Uddevalla

Arkitektritad bild på projekt bastionen på Strömstadsvägen.

Pressmeddelande 2020-10-09

Bostadsstiftelsen Uddevallahem har upphandlat NCC Building Sverige för att i samverkan uppföra nya hyresrätter på Strömstadsvägen i centrala Uddevalla. Det är två huskroppar med totalt 50 bostäder, 1-2 rum och kök, som ska byggas. Starten är beräknad till våren 2021 med preliminär inflyttning vintern 2022 – 2023.

Arkitektritad skiss på hur framtida fastighet kan se ut på Strömstadsvägen 37.

Uddevallahem fortsätter att stärka stadskärnan och fortsätter med sin strategi med att växa inifrån och söderut. De nya bostäderna kommer vara ett bra förvaltningskomplement till de fastigheter Uddevallahem redan äger i området.

- Vi vill kunna erbjuda våra hyresgäster bra bostäder i olika lägen i Uddevalla. På Strömstadsvägen bygger vi små yteffektiva lägenheter i ett område som är nära tågstation och samtidigt nära centrum. Visionen med projektet är att Uddevallahem vill kunna erbjuda rimliga hyror i samspel med att vi erbjuder det digitala hemmet, säger Thomas Aebeloe som är vd på Uddevallahem.

- Vi ser fram emot att få bidra med vår kunskap och erfarenhet för att tillsammans med Uddevallahem bygga ännu fler hyresrätter. NCC och Uddevallahem har byggt tillsammans tidigare och det är glädjande att den goda samverkan fortsätter, säger Joakim Antonsson, affärschef NCC Building Sverige.

För mer information, vänligen kontakta
Thomas Aebeloe, vd Uddevallahem, 0730 – 58 48 74