Brandsäkerhet

 

Brandvarnare är en viktig livförsäkring ifall olyckan skulle vara framme och Uddevallahem har därför utrustat varje lägenhet med brandvarnare. I din brandvarnare sitter ett 10-årsbatteri, som vi kommer och byter innan tiden löpt ut.

Men det är ändå viktigt att du testar din brandvarnare regelbundet. Det gör du genom att trycka in testknappen, och då ska brandvarnaren ge ifrån sig en signal som kvitto på att den fungerar.

Om den inte fungerar som den ska är det viktigt att du omedelbart gör en felanmälan.

Det är också viktigt att du som hyresgäst är noga med säkerheten, både för din egen och dina grannars skull. Här följer några viktiga saker att tänka på;

Ställ inga saker i trapphuset

Trapphuset är din väg ut och räddningstjänstens väg in om det brinner. Därför ska utrymmet hållas fritt från barnvagnar, cyklar och annat som försvårar framkomligheten. För att minska risken för anlagda bränder ska heller inget brännbart material förvaras i trapphuset. Av samma skäl är det viktigt att hålla låst till vind, källare och garage.

Håll uppsikt över levande ljus

Det är trevligt med levande ljus, men det är viktigt att du tar ansvar för ljusen du tänder. Lämna aldrig dina levande ljus obevakade och se till att de står stadigt i sina ljusstakar.