Då sopas ditt område

bovärd som promenerar i ett område med påskliljor

Att gruset sopas bort och vårblommorna kommer till områdena är två härliga vårtecken. Nu är det den tiden på året. Måndag 11 mars startar arbetet med att sopa upp det vintergrus som ligger i Uddevallahems områden. Blommorna planteras lagom till påsk. 

Sopningen medför en del damm vilket gör att om du planerat att putsa dina fönster och städa din balkong kan det vara bra att göra det när vi är färdiga i ditt område. Vi beräknar att alla områden är sopat och klart i början på april och i samband med detta kommer också vårens blommor. 

För dig med parkeringsplats 

Du som hyresgäst är ansvarig för att gruset på din parkeringsplats sopas ut till gatan. Borste finns att låna i miljörummet i ditt område. Sopa gruset ut från din parkeringsplats och ungefär 1 meter bakom din bil, så miljövärdarna kan sopa upp gruset med sopmaskinen. 

Preliminär tidsplan för upptagning av vintergrus 

Observera! Vädret eller andra oförutsedda händelser kan göra att planen förskjuts eller behöver läggas om.

Vecka 11

Skogslyckan
Misteröd
Kurveröd
Elseberg
Ramneröd

Vecka 12

Centrum
Järvstigen
Bohusgården
Strömstadsvägen

Vecka 13

Tureborg 

Vecka 14

Myntet
Hovhult 
Dalaberg 

Ljungskile 

Vilken vecka gruset i Ljungskile kommer sopas upp är ännu inte bestämt och styrs efter väder. 
För frågor gällande sopningen i Ljungskile ber vi dig kontakta Torbjörn Bengtsson 0522-653545, torbjorn.bengtsson@uddevallahem.se. 

Övriga frågor gällande vårblommor och sopning i Uddevalla hänvisas till Miljövärdchef Henrik Engelin, 0522-653508, henrik.engelin@uddevallahem.se