Hel och ren lägenhet

Vi välkomnar att du håller din lägenhet ren och fin. Här är några tips på saker som är viktiga att tänka på;

Om att borra hål i vägg

Alla borrhål du gör i dina väggar måste du också återställa den dag du flyttar ur lägenheten. Tänk dig därför för så att du inte gör fler borrhål och större åverkan på dina väggar än nödvändigt.

För många borrhål och onormalt slitage kan innebära att vi blir tvungna att debitera dig för kostnaden att återställa väggen.

Tänk också på att inte borra i väggen i badrummet. Det kan orsaka fuktskador som du själv får bekosta.

Rengöring

Tänk på att rengöra på rätt sätt för att inte orsaka onödigt slitage. Undvik att använda för mycket vatten när du rengör golven, det riskerar att skada mer än det gör nytta. Vrid ur din mjuka trasa väl och använd skonsamma rengöringsmedel.

Var också observant på fettfläckar på tapeten. Det är annars en vanlig orsak till att lägenheten behöver åtgärdas när en hyresgäst flyttar ut.

Vattenskador

Misstänker du en vattenskada i din lägenhet, eller i fastigheten där du bor, ska du omgående informera Uddevallahem, så att vi kan hantera skadan innan den blir för stor. Likaså är det viktigt att du felanmäler om du har en droppande kran, eller en toalettstol som står och rinner. En droppande kran kan ensam orsaka ett enormt slöseri av vatten.