Höga krav för hög kvalitet

ISO certifieringar

Ett begrepp man ofta hör inom bygg- och fastighetsbranschen är KMA. KMA är en förkortning för arbetet som rör kvalitet, miljö och arbetsmiljö, något som genomsyrar hela vår verksamhet.

Uddevallahem är en stor organisation. Med det följer ett ansvar att bedriva en verksamhet som är trygg, hållbar och levererar hög kvalitet till dig som kund. Vi ställer höga krav på oss själva och det gör även våra kunder och medarbetare. För att säkerställa att vi gör ett bra jobb behöver vi arbeta systematiskt och i enlighet med gällande lagar och regelverk.

ISO certifieringar

Vi är måna om att minska vårt klimatavtryck och bedriva en verksamhet med så liten negativ påverkan på miljön som möjligt. Därför har vi i flera år varit certifierade i miljö enligt ISO 14001. Även arbetsmiljö är ett område som vi har arbetat med länge och 2020 konverterade vi vårt certifikat från en tidigare standard till ISO 45001. Det innebär att vi arbetar systematiskt och i samverkan för att vår arbetsmiljö ska leva upp till alla de lagar, föreskrifter och standarder som reglerar arbetsmiljön på svenska arbetsplatser. Och allra helst överträffa dessa.

Summerat kan man säga att vi satsar på bättre miljö och arbetsmiljö, större hänsyn och anpassningar till ett hållbart och bärkraftigt samhälle. Vårt senaste certifikat fick vi faktiskt alldeles nyss då vi blev certifierade i kvalitet enligt standarden ISO 9001. Det borgar för att vi får till bra processer och effektiva arbetssätt med dig som kund i fokus.

Det här betyder våra certifikat

ISO 9001

En standard för kvalitetsledning för verksamhetsprocesser i ett företag eller en organisation. ISO 9001 beskriver arbetet med ständiga förbättringar och justeringar av verksamheten för att möta kundernas behov.

ISO 14001

En internationell ledningssystemstandard som hjälper ett företag eller organisation att fokusera rätt i verksamhetens miljöarbete. ISO 14001 är ett kostnadseffektivt sätt att bedriva miljöfrågor och miljöarbete genom att resurser används på rätt sätt.

ISO 45001

En internationell ledningssystemstandard för arbetsmiljö som hjälper organisationer med systematiskt arbetsmiljöarbete. ISO 45001 ställer krav kring bland annat säkerhet, psykosocial arbetsmiljö, ledningens engagemang och medarbetarnas delaktighet.