In- och utflyttning

Det är mycket att tänka på när man ska flytta. Förutom att hantera själva flytten ska man komma att göra adressändring med mera. Här får du lite hjälp på traven med saker som är bra att tänka på, både inför din inflyttning  och när du ska flytta ut.

 

Flytta in 

Nycklar

Dina nycklar kan du hämta från klockan 14.00 på inflyttningsdatum på Uddevallahems huvudkontor på Kålgårdsbergsgatan 3. Kom ihåg din legitimation.

Lägenhetens skick

Innan du flyttar in gör vi en besiktning av lägenheten, där vi tittar på ytskikt och inredning med mera, samt en städbesiktning. Allt för att lägenheten ska vara i det skick du som ny hyresgäst förväntar dig. När du hämtar dina nycklar kommer du att få besiktningsprotokollet, det är viktigt att du tittar igenom detta och återkommer till oss inom åtta dagar om det skulle vara något vi har missat.

El

I samband med kontraktskrivningen fick du en inflyttningsblankett till Uddevalla Energi som är elnätsägarna i Uddevalla kommun. Som hyresgäst ansvarar du själv för att teckna abonnemang för din hushållsel. Du kan jämföra elbolagen på olika jämförelsesajter på internet eller kontakta Uddevalla Energi som också säljer el. 

Adressändring

Anmäl din nya adress till www.adressandring.se för eftersändning av din post och till www.skatteverket.se för att bli folkbokförd på rätt adress.  

Hemförsäkring

Du som inte redan har en hemförsäkring behöver teckna en när du flyttar in hos Uddevallahem. För dig som har en hemförsäkring – meddela ditt försäkringsbolag din nya adress.

Tv/bredband/telefoni

Vi har ett öppet fibernät i våra fastigheter, som ger dig möjlighet att själv välja leverantör av dessa tjänster. Beställ i god tid innan inflytt. Hela utbudet hittar du på z-market.se

 

Flytta ut

När du ska flytta ut måste du alltid säga upp ditt kontrakt skriftligt. Uppsägningstiden är tre månader och börjar gälla från nästkommande månadsskifte. Det betyder att om du till exempel säger upp lägenheten 17 mars börjar uppsägningstiden att räknas från 1 april.

Du ska ha lämnat in alla dina nycklar till oss senast klockan 11.00 första vardagen efter att hyresavtalet löpt ut.

Inför din utflyttning gör Uddevallahem två besiktningar av lägenheten. Först gör vi en okulär besiktning för att kontrollera till exempel ytskikt, vitvaror golv och dörrar. Det sker cirka 1,5 månad innan utflyttning. Vi har inga invändningar mot normalt slitage, men finns det till exempel onormalt många borrhål behöver du åtgärda det.

I samband med utflyttningen sker sedan slutbesiktningen. Då ska lägenheten och alla tillhörande utrymmen var tömda på saker och en riktig flyttstädning ska vara gjord, inte bara av lägenheten utan även av eventuella biutrymmen som balkong, förråd, garage och så vidare. Nästa hyresgäst ska kunna flytta in utan ytterligare städning. Innan du flyttar ut gör vi en städbesiktning av lägenheten. Skulle din städning inte bli godkänd kan vi komma att behöva anlita en städfirma, vilken du kommer att stå för kostnaden för. En faktura skickas till din nya adress.

Ska du flytta inom Uddevallahem kommer en förhandsbesiktning att göras innan kontraktet på din nya lägenhet signeras.

Underskatta inte den tid det tar att packa och städa vid flytt. Börja i god tid!