Många beställer bortforsling av sina grovsopor

Många hyresgäster har redan nappat på Uddevallahems erbjudande om att få hjälp att bli av med sina grovsopor för en mindre kostnad.

-Det är inte minst många äldre som är glada att få hjälp, säger Ronnie Häggman, ansvarig på Uddevallahem, som haft fullt upp sedan detta startade.

Ronnie Häggman och Mikael Andersen fyller släpet med grovsopor som ska köras till återvinningen.

Härom veckan startade Uddevallahem denna nya service, som innebär att vi varje torsdag kommer och hämtar grovsopor som våra hyresgäster vill bli av med. Och vi har snabbt kunnat konstatera att vårt erbjudande varit efterlängtat.

-De här första veckorna har jag varit helt fullbokad. Det är soffor, bokhyllor, golv, säckar och andra grovsopor som hyresgästerna vill få hjälp att bli med, säger Ronnie Häggman, och fortsätter:

-Det är kul att erbjuda denna tjänsten, för folk är verkligen tacksamma.

Från Uddevallahems sida handlar det inte bara om att erbjuda en tjänst som är efterfrågad. Det är också en fråga om hållbarhet och att bidra till att soporna hamnar på rätt ställe.

En som passat på att utnyttja tjänsten är hyresgästen Lars Erik Jernberg.

-Detta är helt underbart. Perfekt, om man inte har tillgång till bil och släp. För mig är detta jättemycket värt nu när kroppen inte riktigt fungerar som den ska och bilen dessutom är trasig, säger han.

Uddevallahem tar en mindre avgift för att hjälpa till med detta. Det är för att täcka våra egna tippkostnader och kostnader för personal och fordon.

På anslaget i ditt trapphus hittar du information om du vill beställa hjälp med att bli av med dina grovsopor.

Lars Erik Jernberg är en av de hyresgäster som beställt bortforsling av sina grovsopor.