Nu utökar vi med fler publika laddplatser för elbilar

Elbilsladdning

Som en viktig del i att hjälpa våra hyresgäster att leva hållbart ser vi just nu över behovet och utökar antalet laddplatser för elbilar. Lösningen är fler publika laddplatser, vilket ger större tillgänglighet för alla som vill ladda sin bil.

I vissa av våra områden finns idag ett antal laddplatser som man kan få möjlighet att hyra. Det har varit en fungerande lösning så här långt, men i takt med att elbilarna blir fler och fler så ökar också efterfrågan att kunna ladda i sitt närområde.

- Då är publika laddplatser, med flera användare per dygn, en bättre och mer långsiktig lösning, säger Andreas Skälegård, Energi och installationssamordnare på Uddevallahem.

I samarbete med Bravida och lösningen Bravida Charge, utökar vi just nu antalet publika laddplatser för elbilar i våra områden. Laddarna har effekt upp till 11 kW, som ger motsvarande ca 5 mil/laddtimme.

Så här gör du

Ladda ner Bravida Charge-appen via App Store eller Google Play och registrera dig genom att följa instruktionerna i appen.

Du betalar endast för det du laddar. Just nu är kostnaden 2,5 kr/kWh, inga andra kostnader tillkommer och ingen bindningstid.

OBS! När laddningen är klar får du ett meddelande och har då 30 minuter på dig att flytta ditt fordon, därefter tillämpas timtaxa för din parkering. (Gäller mellan 06:00-22:00).

Här kan du läsa mer om våra laddplatser samt hur du gör för att komma i gång.

Just nu erbjuder vi publika laddplatser på följande platser
  • Tureborg, Timmerbergsvägen 1, 4 platser
  • Bleket, Järvstigen 6, 2 platser
  • Kurveröd, Tisdagsvägen/Lördagsvägen, 4 platser
  • Bastionen Aspekullev 4, 4 platser