Vägen från praktik till anställning 

Porträttbild på Josefine Jönsson Uddevallahem

Vi har flera anställda som någon gång började sin karriär med praktikplats eller sommarjobb hos oss. En av dem är vår ombyggnadskoordinator Josefine Jönsson. Hon började med praktik under sina studier till fastighetsförvaltare. Praktiken blev ett sommarjobb och sedan kom ett erbjudande om vikariat, som nu mynnat ut i en tillsvidareanställning.  

Porträttbild på Josefine Jönsson Uddevallahem Josefine är född och uppvuxen i Uddevalla. Hon har alltid haft ett stort hästintresse, och jobbat utomlands som tävlingshästskötare på elitnivå. Efter drygt tio år valde hon att komma hem och sadla om helt. Som nybliven småbarnsförälder kände Josefine behovet av ett arbete i en tryggare bransch på hemmaplan. 

En intressant, trygg och säker bransch 

När det var dags att söka sig till en ny utbildning föll valet på yrket som fastighetsförvaltare. 

Det kändes som en bra bransch. Den är intressant, trygg och säker och jag kan jobba närmare hemmet, säger Josefine och fortsätter: 
Utbildningen var väldigt bred med allt ifrån ekonomi till juridik, byggteknik, projektledning och historia.  

När det var dags för första praktiken föll valet på Uddevallahem, som är det största bostadsföretaget i Uddevalla. Josefine tyckte det verkade seriöst och bra och fick direkt känslan av en bra arbetskultur där personalen trivs och har roligt tillsammans.  

Praktiken överträffade alla mina förväntningar. Jag kände direkt att jag trivdes jättebra och fick ett fantastiskt bemötande. Jag fick vara med på det mesta och hade en oerhört lärorik praktik. När den började närma sig sitt slut kände jag att jag inte ville gå hem, utan vara kvar. Det blev självklart för mig att göra min andra praktik här också, berättar Josefine. 

Sommarjobb och anställning 

När Josefines andra praktikperiod var slut blev hon kvar som sommarjobbare. Det hade dykt upp ett behov av personal som arbetade i kundservice och tog emot felanmälningar. Efter sommaren gick en av våra anställda på föräldraledighet. Vikariatet som ombyggnadskoordinator tillföll Josefine, som visat intresse och stort engagemang under både praktik och sommarjobb. 

Hennes skola var inte helt färdig men hon lyckades kombinera både studier och arbete på ett bra sätt. När vikariatet sedan var slut blev det därför en naturlig övergång till en tillsvidareanställning för Josefine. Hon har varit driven och bidragit med mycket till Uddevallahem både kunskapsmässigt, och för gemenskapen och trivseln på arbetsplatsen.  

Jag är verkligen tacksam över att jag fick chansen att komma in här på Uddevallahem. Det är en såpass bra och populär arbetsplats att de som arbetar här blir kvar. Därför kan det också vara lite svårare att få en tjänst här. Folk trivs helt enkelt så bra att de är kvar till pension, säger Josefine.